ABC kaartenproject: R & S

augustus 01, 2018


Het blijft een favoriet, het ABC kaartenproject. In februari al ontving ik de letter R. Mijn creatie voor de daaropvolgende letter liet een poos op zich wachten, vorige week lukte het de envelop in de brievenbus te deponeren. Het knutselen staat, sinds ik in het najaar van 2017 te maken kreeg met een burn-out, op een laag pitje. De inspiratie is er gelukkig weer volop, maar vaak ontbreekt het aan energie om ook werkelijk aan de slag te kunnen. Ik ben dan ook reuze blij dat ik weer een poststuk kan laten zien in dit mooie project.


Kinderpostzegels van toen
Het thema voor de letter S zal geen grote verrassing zijn, de S van Schrijven en Snailmail. Een fijn thema om mee aan de slag te gaan. Mijn inspiratie vond ik in een set oude kinderpostzegels uit 1959. Op het kaartje dat ik maakte, een collage van allerhande papierwaren, zie je op rechts de originele zegel. Kinderpostzegels uit eerdere jaren kun je bestellen bij First Quality Stamps. De voorraad gaat terug tot 1925. Bizar en tegelijkertijd prachtig dat deze uitgiftes na al die jaren nog verkrijgbaar zijn.


Nieuwste aanwinst
Naast het kaartje leefde ik me ook uit op de voor- en achterzijde van de envelop. Ik koos voor een kant en klare envelop van kraft papier, welke ik heb gedecoreerd met bij de kringloop gevonden postzegels, diverse stempelafdrukken en washi tape. De stempel van de hand met de pen (te zien op de eerste twee foto's) kocht ik onlangs via AliExpress en zal ik iets uitgebreider beschrijven in een nieuwe blog met verse aankopen.


Op naar de letter R
Ik mocht een transparant wenskaartzakje ontvangen met daarin bovenstaande kaart, opgebouwd met Ruitjes en Rondjes. Ook vond ik in de verpakking een boekje vol papierwaren die passen bij de navulling van mijn leren agenda. Toen deze post gemaakt werd had ik net op Instagram een foto gepost van de nieuwe agendavulling voor 2018. Perfecte inspiratie om een boekje te fabriceren vol mooie tabbladen, notitieblaadjes (uiteraard met ruitjes), een jaarplanner en diverse stickers en paperclips.


Bewust plannen
Behalve Ruitjes en Rondjes zie je op de kaart drie woorden terugkomen: Relax, Recreëren en Regenboog. Prachtig gevonden, want deze woorden slaan allen op het proces van re-integreren (ha, weer een woord met een R). Bij het verbeteren van mijn belastbaarheid is planning dé sleutel. Ik maak dan ook veel gebruik van mijn agenda en schrijf iedere zondag een weekplanner vol. Stap voor stap leer ik mijn energie beter te verdelen en lukt het met enige mate activiteiten terug op te pakken, waaronder het bloggen. Wat dat betreft sluit de inhoud van dit poststuk perfect aan, mooi hoe een briefwisseling kan verbinden.


Extra leuk vind ik de zelfgemaakte stickers, met termen als 'me-time', 'create' en 'love'. Zelf pak ik ook graag de typemachine bij het maken van snailmail. Ik maak er meestal adreslabels en quotes van. Zoals je ziet kun je er ook perfect kleine labels van maken om je dag mee te beschrijven. Fijne inspiratie voor een DIY!

Niet bekend met het ABC kaartenproject? 
In dit postproject wissel je om en om kaarten uit volgens het alfabet. De letter vormt de beginletter van het thema waarin je een kaart maakt of koopt. Begin jij met de letter A, dan stuurt jouw postmaatje de letter B, waarop jij weer een kaart stuurt met de letter C en zo verder. Al met al stuur je per persoon 13 poststukken, wat maakt dat dit project zomaar meerdere jaren in beslag kan nemen. Het leukste vind ik het creatieve denkwerk vooraf. Een letter heeft zoveel mogelijkheden, of soms juist niet. De letter Q vond ik een lastige. Alle tot nu toe gemaakte kaarten kun je in blogs terugvinden via het label ABC kaartenproject.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Fijn dat de inspiratie terug is en dat je je stapsgewijs steeds beter voelt. Alweer zo'n mooie snailmailpost! Erg leuk hoe je de envelop versiert hebt. Zelfs de achterzijde is zo leuk bedacht met de "inktvlekken". Top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet enorm mee!
    Bij mij ligt het al een tijdje stil door de warmte, drukte op het werk, gebrek aan energie... En ook door de hoge eisen die ik aan mijzelf stel.

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.