Uitgaande post: bloemzaadjes

juni 16, 2018


In mijn vorige blog schreef ik over het meesturen van bloemzaadjes in snailmail, met onderaan de blog de aanbieding zaadjes uit te wisselen via de post. In mijn mailbox vond ik vervolgens een bericht van de Belgische Myriam. Leuk! Enkele dagen later ontving ik van haar een vrolijke envelop met een lief kaartje en een zakje gemixte bloemzaden uit eigen tuin. Op mijn beurt verstuurde ik vorige week een snailmail in botanisch thema met daarin zaadjes van de Cosmea en Akelei.


Experimenteren met wax
Omdat het (vanwege een burn-out) een tijd geleden is dat ik post verstuurde, was het even zoeken naar de stijl waarin ik aan de slag wilde. De afgelopen maanden verzamelde ik nieuwe materialen, zoals wax stempels en kringloopgeluk: stapels tweedehands boeken met botanische prenten. In één van die boekjes staken prenten van het formaat van een ansichtkaart, daarvan bundelde ik er een aantal met een touwtje. Met een ronde pons haalde ik een cirkel uit ruitjespapier, gecombineerd met een postzegel (ik vond onlangs een zakje vol (deels) onafgeweekte zegels in de kringloop) en afgemaakt met een wax zegel.


Papier onder de naaimachine
Behalve het bundeltje kaarten stuurde ik een zakje losse thee mee. De verpakking maakte ik door twee velletjes kraft papier onder de naaimachine tot een zakje te stikken. Ik blijf het effect van de naaimachine op papier prachtig vinden, het geeft net dat beetje extra. Zo maakte ik ook een steekzakje om de zaadjes in te bewaren. Dit deed ik met een pagina uit een tweedehands boek. Het prachtige kraft tape kocht ik op AliExpress (een link naar de verkoper vind je in deze blog).


De bloemzaadjes kregen ieder een eigen verpakking. De Cosmea in het witte zakje, voorzien van een label en wederom een oude postzegel. Deze stijl, de combinatie van botanische details en vintage papierwaren, kon weleens een blijvertje zijn. Voor het andere zakje bestempelde ik een cirkel met mijn nieuwste aanwinst in de verzameling stempels: de beetle van Perlenfischer, aangeschaft via Nikki Dotti. Om het geheel wat kleur mee te geven gebruikte ik knalgele paperclips, ook deze vond ik ooit in de kringloopwinkel.


Goodies
Met hetzelfde papier als ik gebruikte voor het steekzakje vouwde ik met een houten mal een klein zakje, om daarin enkele goodies te steken. Het bloemetje komt uit eigen tuin en droogde ik in een houten bloemenpers. In deze blog vertelde ik al eens hoe je zo'n pers makkelijk zelf kunt maken. Daarnaast stopte ik er een aantal stickers bij, een bestempeld kaartje, label en een kaartje met daaromheen een sample van mijn favoriete tape. Hiervoor gebruik ik plastic garenkaartjes, verkrijgbaar bij hobby- of fourniturenzaken.


Collage
Als je me volgt op Instagram, dan heb je gelezen dat ik zelf wat verbaasd was over de uitkomst van deze envelop. Eerder werkte ik namelijk best minimalistisch, een stijl die ik nog steeds kan waarderen. Geïnspireerd door andere creatievelingen op social media besloot ik het eens anders aan te pakken. De basis voor deze envelop is een pagina uit een botanisch boek, gevouwen tot inschuif-envelop met een mal. De quote uit de typemachine hebben jullie ook vaker gezien, maar daarna ben ik los gegaan met allerlei stickers, tape, postzegels en stempels. Zeker voor herhaling vatbaar!

You Might Also Like

3 reacties

  1. Hoi Ingrid
    Ik heb je envelop ontvangen. Zo'n mooie combinaties van materiaal, erg inspirerend en met zoveel zorg verpakt! Ik ben er heel blij mee.
    Liefs, Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is genieten voor jou, voor ons en voor Myriam! Heerlijk om zo geïnspireerd te zijn en om jezelf te verrassen!

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.