Inpakken met Vlinders in je buik: botanisch thema

mei 21, 2019


Een nieuwe blog vol inspiratie voor het inpakken van cadeaus, dit keer in botanisch thema. Afgelopen vrijdag vierde één van de dames met wie ik schrijf haar verjaardag. We verrassen elkaar al een aantal jaar op rij met een grote envelop vol cadeaus. Voor het inpakken mocht ik aan de slag met de prachtige papierwaren van Vlinders in je buik. Ik laat jullie graag zien hoe je de verschillende soorten papier, stickers en lintjes kunt matchen. Met knutselmateriaal uit eigen collectie gaf ik de pakjes een beetje van mijn eigen stijl mee.


Mini collage als sluitzegel
Ik schreef het al eerder, als ik iets een uitkomst vind dan zijn het deze cadeauzakjes. Je kunt er razendsnel een cadeau mee inpakken, maar ook zijn ze stevig genoeg om als envelop te gebruiken. Om het zakje dicht te plakken maakte ik een mini collage. Opgebouwd uit een strook vergeeld papier en een botanische prent. Het lint bestelde ik eveneens in de webshop (texture ribbon brique). Een fijne combinatie met het groene papier. Het bruine washi tape van Classiky maakt, samen met de wax zegel van Søstrene Grene, de vintage look af.


Het aanbod van Vlinders in je buik is zo ruim dat je er voor vrijwel ieder kleurenpalet kunt slagen. Ik koos voor een combinatie van mijn eigen favorieten: zwart-wit, okergeel, oudroze en kraftpapier. Op bovenstaande foto zie je op links het vloeipapier linedrawing, daarover dadelijk meer. Op de tweede foto zie je van links naar rechts: cadeauzakje Jardin des Plants, met sticker From me to you en cadeaupapier Gingko oker en Jardin des Plants kraft. Het roze zakje is er één uit een eerdere collectie, voorzien van de sticker Hoera geel.


Luxe uitstraling
Ja en dan het vloeipapier, wat een heerlijk materiaal is dit. Licht doorschijnend en bijna aaibaar geeft het een luxe uitstraling aan je cadeaus. Dit papier doet het altijd goed, of je er nu de binnenkant van een doosje mee opfleurt of er bloemen mee verpakt, je kunt er alle kanten mee op. Op dit design werd ik direct verliefd. Het leuke van zwart-wit papier is dat je je flink kunt uitleven met kleurrijke decoraties. In de webshop vind je tevens diverse kleuren dun elastiek. Ik was er zelf nog niet opgekomen, maar wat is dit leuk materiaal bij het inpakken! Het geeft net een wat speelser effect dan katoen of het klassieke krullint.


Zoals je ziet hebben de meeste pakjes eigenlijk niet zoveel decoratie nodig. De designs op het papier en op de stickers zijn van zichzelf al blikvangers. Mocht je toch wat meer van je eigen creativiteit willen laten zien, dan is blanco kraftpapier een prima idee. Ik experimenteerde met allerlei items die rondzwierven op mijn bureau. De sticker van een lieflijk roze hartje vormt de finishing touch. Daar gaat het immers om bij het geven van cadeautjes, een beetje liefde om te delen. Dat zit met deze prachtige papierwaren wel goed. 

Speciaal bericht voor postliefhebbers: mocht je een bestelling doen en een restje overhouden, het cadeaupapier op rol is stevig genoeg om enveloppen van te vouwen. Ik deelde al wat inspiratie op Instagram.

You Might Also Like

2 reacties

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.