Inspiratie voor het inpakken van kerstcadeaus

december 21, 2018


De dagen voor Kerstmis vind ik misschien nog wel leuker dan de feestdagen zelf. De voorpret van cadeautjes kopen voor familie en vrienden, het bedenken van het kerstmenu en niet te vergeten de kerstliedjes die overal uit de luidsprekers schallen. Een sfeer waar ik volop van geniet. Het leukste van al laat zich raden, het inpakken van de zorgvuldig uitgezochte cadeautjes. Mocht je even niet zoveel inspiratie hebben, in deze blog vind je vier moodboards die je op weg kunnen helpen. De papierwaren die ik hiervoor gebruikt heb zijn afkomstig uit de webshop Vlinders in je buik. Leuk voor Kerstmis, maar ook voor post in winters thema.


Groene Kerst
Het papier met dennenbomen design is zowel verkrijgbaar op rol als in kant en klare zakjes en juist die laatste vind ik een ideale uitkomst. Het papier uit de collectie van Vlinders in je buik is enorm stevig en zo'n zakje kun je zonder problemen gebruiken als envelop. De andere zijde van dit papier is roze van kleur, waardoor een speels effect ontstaat wanneer je een strook omvouwt. Donkergroen doet het altijd goed met wit en goud. Het label in de vorm van een schaats is ontworpen door Jurianne Matter. Dit design vormt een set met de papieren huisjes die ik liet zien in de blog rondom Sinterklaas.


Dit moodboard legde ik klaar om het cadeautje voor mijn nichtje van bijna 7 jaar in te pakken. Ik weet nu al dat ze het roze papier met gouden dots geweldig gaat vinden. Het label, een ontwerp van Tinne+Mia, is al voorzien van bijpassend roze koord. Een mooie combinatie met de zeegroene stickers. Het rolletje goudkleurig washi tape komt uit mijn eigen verzameling en is van MT. In plaats van transparant plakband kun je de pakjes ook dichtplakken met gekleurd tape, dat staat direct een stuk feestelijker.


Tegenstellingen
Bij het inpakken van cadeaus vind ik het leuk naar tegenstellingen te kijken. De zachtroze stickers met sierlijke letters springen direct in het zicht, gecombineerd met een achtergrond van het grafisch papier in zwart-wit. Door enkel de sticker te vervangen ontstaat er al een geheel ander pakje. Om het makkelijker te maken materialen te combineren kun je kiezen voor een palet van twee basiskleuren, één begeleidende kleur en één opvallende kleur. Zoals op bovenstaande foto: zwart en wit op de achtergrond, goud ter ondersteuning en roze als uitspringer. Heeft het papier een druk design, kies dan voor iets minder opvallende decoratie. 

Eindresultaat 
Met de moodboards ga ik dit weekend aan de slag om mijn stapel met cadeaus in te pakken. Voor de liefhebbers, het eindresultaat zal ik delen via Instagram Stories. Met het papier dat overblijft ben ik van plan snailmail te maken. Omdat het zo stevig is kun je er perfect enveloppen van vouwen. Tip! 

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking met de webshop 'Vlinders in je buik'.

You Might Also Like

1 reacties

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.

Blogarchief