Sinterklaascadeaus inpakken met Vlinders in je buik

november 28, 2018


Als papierliefhebber kan ik enorm genieten van het inpakken van cadeautjes. Voor pakjesavond hoeft dat echter niet zo uitbundig te zijn als bij een swap of verjaardag. Het moet immers nog enigszins geloofwaardig blijven dat de pieten deze klus hebben geklaard, zeker wanneer de cadeaus van meerdere gevers op één stapel terechtkomen. Een mooi papiertje, labels en een stapel stickers zijn vaak al voldoende om de cadeaus van de Sint feestelijk te verpakken. Corina van de webwinkel Vlinders in je buik heeft dat goed begrepen en stelde voor de knusse sinterklaastijd een aantrekkelijke collectie papierwaren samen.


Ik mocht enkele samples ontvangen om op mijn beurt jullie te voorzien van inspiratie. Vooraf had ik zo mijn bedenkingen, want wat maakt dit papier anders dan het inpakpapier dat je voor een paar cent bij winkels als Wibra of Zeeman koopt? Wel, dat verschil merkte ik direct toen ik aan de slag ging.

Verrassende kwaliteit
Het papier is dikker, scheurt niet bij het minste of geringste en ga je de mist in met plakband, dan haal je dat zo van het papier zonder beschadigingen. Ik weet dat lang niet iedereen het de moeite waard vindt te investeren in cadeaupapier, het is immers een wegwerpartikel. Maar eerlijk, nu ik het verschil ken wil ik eigenlijk niet meer terug naar het dunne inpakpapier uit de voordeelwinkels. De investering valt overigens enorm mee. Een rol met daarop twee meter cadeaupapier is al verkrijgbaar vanaf € 1,50.


Genoeg over de kwaliteit, tijd om jullie te voorzien van wat creatieve inspiratie. Om de pakjes toch wat van mijn eigen stijl mee te geven kocht ik bij Action een rol jute touw (€ 1,39 per 75 meter). Natuurlijk materiaal dat onlosmakelijk met de Sint en zijn pieten verbonden is. Een mooie combi met het kleurrijke papier. Groot fan ben ik van de papieren cadeaulabels in de vorm van huisjes, ontworpen door Jurianne Matter. Ook fijn te gebruiken voor de kerstcadeautjes, mocht Sinterklaas jullie huis dit jaar voorbijgaan.


Net dat beetje extra
Hoewel Sinterklaas met name een kinderfeest is, zijn er genoeg mogelijkheden om cadeaus in te pakken gericht op volwassenen. Het lint met de tekst 'life is full of surprises' is daar een mooi voorbeeld van.


Een andere tip om een cadeau net dat beetje extra mee te geven is het gebruik van een wax stempel. Ik combineerde een zegel van HEMA met een naamsticker uit de collectie van Vlinders in je buik.


Vliegensvlug inpakken
Tussen de samples trof ik tevens een cadeauzakje aan van een ideaal formaat: 17 x 25 cm. Wat een uitkomst voor een snelle inpaksessie. Je schuift een boek of cadeau van vergelijkbaar formaat in het zakje, plakt deze dicht met een leuke sticker en je bent klaar. Geen gedoe met schaar en plakband. Ik zei het al, Corina heeft bij het vullen van haar webshop echt goed gekeken naar de verschillende behoeftes van haar klanten.


Ik vind het moment op bovenstaande foto zo heerlijk, dat je aan het inpakken bent en er naast je een fijne stapel met kleurrijke cadeautjes ontstaat. Ik verheug me nu al op pakjesavond, om de blikken van de ontvangers te zien bij het openen van de grote jute zak. Hopelijk heb ik jullie middels deze blog kunnen voorzien van wat inspiratie voor het inpakken van de sinterklaascadeaus. De samples tonen slechts een klein deel van de collectie. Voor een volledig overzicht van papier, labels en stickers kun je hier terecht.

Korting ontvangen?
Dat kan! Voer bij het afronden van je bestelling de code 'sinterklaaskapoentje' in en ontvang 25% korting op alle artikelen uit de collectie van Vlinders in je buik. Deze code is geldig tot en met vrijdag 30 november.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Genieten, al die mooie en goede materialen! Alles in goede handen bij jou met je oog voor details!

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.

Blogarchief