Review: Gift label set van Action

oktober 04, 2018


Slechts 99 cent kost dit setje met labels, stempels, een zwart inktkussen en touw. Een fijn prijsje, maar is het de koop waard? Ik probeerde deze 'gift label set' uit bij het inpakken van een cadeautje. In deze blog een voorbeeld van wat je er mee kunt, aangevuld met mijn bevindingen over de kwaliteit van deze set.


Voor dit kleine prijsje krijg je een behoorlijk uitgebreid pakketje. In de set vind je twaalf labels in drie verschillende designs. Het papier is niet al te stevig, maar voldoet prima voor een label. De vorm is vrij simpel en ja uiteraard, je kunt deze labels ook gemakkelijk zelf maken met een schaar en perforator. 

Waarom ik de set kocht
Toch de twee stempels, hè. Dat blijft een beetje een zwak. Heb je mijn blog over de alfabet stempels van Action gelezen dan weet je dat ik niet zo te spreken ben over de kwaliteit van het rubber, zwart en glad. Ook de stempels in dit setje zijn gemaakt van een donkergekleurd rubber, waardoor het niet altijd goed te zien is of de inkt juist pakt. Jammer, maar met een positief puntje: het rubber van deze twee stempels is gelukkig een stuk minder glad, waardoor de inkt wel beter hecht. 


Het stempelen vraagt echter om wat techniek. De figuren zijn niet al te diep uit het rubber gesneden, waardoor je al gauw de randjes erbij afdrukt. Ook het foam dat tussen het hout en de stempel zit is niet van de beste kwaliteit, waardoor de stempel iets gaat bollen. Dit doet wat af aan het gemak waarmee je de stempels kunt hanteren. Om tot een goede afdruk te komen dien je de stempel met niet al te veel kracht op het papier te plaatsen. Ook kan het helpen de randjes vooraf schoon te wrijven. 

Maar hebben we daar eigenlijk wel zin in? Ik houd van gemak en merk door deze aankopen dat het de moeite waard is te investeren in stempels van betere kwaliteit. Ben je echter geen veelgebruiker, dan kan deze set een laagdrempelige optie zijn om de cadeautjes die je geeft net iets creatiever in te pakken.


Vrijwel kosteloos cadeaupapier
Met de stempel van het veertje maakte ik inpakpapier. Hiervoor hergebruik ik kraft papier dat vaak als opvulling in pakketjes zit. Fijn papier én vrijwel kosteloos. Ook met deze stempel is het niet gemakkelijk tot een goede afdruk te komen, dat zie je wel aan de randjes en vlekken. Het bijgeleverde inktkussen ligt vrij diep in het plastic omhulsel, waardoor het lastig is de inkt goed te doseren. Zou je een hoger inktkussen gebruiken, van bijvoorbeeld VersaColor, dan kom je ongetwijfeld tot een beter resultaat. Uiteindelijk vind ik de randjes niet heel storend, omdat het wat mij betreft best zichtbaar mag zijn dat iets handgemaakt is.


Na het inpakken heb ik het papier omwikkeld met een stuk touw. Dit is een katoenen draad waar een goudkleurig plastic doorheen loopt. Omdat het plastic is wikkelt het gouddraad bij gebruik al vrij snel los van het katoen. Op bovenstaande foto kun je dat goed zien aan het rechter uiteinde van de strik.

Leuk en snel inpakken, maar...
Is het een set van aan te raden kwaliteit? Niet direct. Wil je echter een aantal papierwaren op voorraad hebben waarmee je een cadeautje leuk en snel kunt inpakken, zonder dat het je veel kost? Dan is dit een prima setje. De labels voldoen absoluut en het touw hoeft geen hoge kwaliteit te bezitten om er leuk uit te zien. Kortom, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie om een cadeautje origineel in te pakken, dan kan deze set een uitkomst zijn. Wil je de producten gebruiken voor bijvoorbeeld snailmail of een bullet journal, dan zou ik de set vrolijk in de schappen laten liggen en investeren in hoogwaardige kwaliteit.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Je hebt er een leuk en mooi blogbericht van gemaakt! Voor mijzelf sla ik de Action over, alhoewel er soms iets naar mij lacht. Het is er wel goedkoop aankopen doen voor workshops/activiteiten op mijn werk in de bibliotheek. Dat mag niets tot weinig kosten en dat is een mooie uitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.