DIY: Geld als cadeau? Zo maak je snel een leuke verpakking!

augustus 14, 2018


Je kent het wel. Een leuk feestje voor de boeg. De uitnodiging valt op de mat en onderaan de kaart vind je een cadeautip: het welbekende envelopje. Of het nu om een trouwfeest, jubileum of verjaardag gaat, een witte envelop is weinig feestelijk. Hoe maak je geld geven leuk? Deze DIY bestaat uit een printable voor een kartonnen doosje, dat je makkelijk en snel thuis kunt printen en vouwen. Benodigde tijd? Hooguit tien minuten! In deze blog een korte werkbeschrijving en inspiratie om het doosje te versieren.


Printen, knippen en vouwen
De printable geeft je een sjabloon voor een vierkant doosje met vlakken van 6,5 cm. Het platte doosje past precies op een A4'tje en is dus gemakkelijk vanuit huis te printen. Ik heb 250 grams kraft papier gebruikt. Dit papier kun je o.a. verkrijgen via Wibra. Ik kocht er een verpakking van 20 velletjes op A4 formaat voor slechts 1 euro (10x 120 grams en 10x 250 grams). Het sjabloon kun je hier downloaden als PDF-bestand. Tip: bij het vouwen van het doosje kan het helpen de vouwranden vooraf licht in te snijden met een mesje.


Papierpons als hulpmiddel
Met het decoreren van het doosje kun je vele kanten op. Neem bijvoorbeeld het thema van het feest of de kleuren van de uitnodiging als inspiratiebron. Je kunt de vlakken beplakken met papier of bestempelen. Ik maakte een patroon met papieren hartjes, uitgedrukt met een pons. Ook deze pons is voor een klein prijsje verkrijgbaar bij Wibra. Ook vergelijkbare winkels als Action en HEMA hebben ze in het assortiment.

Geen feest zonder confetti
Ben je klaar met het decoreren van de buitenkant, dan is het tijd om het geld in het doosje te steken. Dit kun je zonder poespas doen, maar je kunt ook een bodempje van confetti leggen. Het is immers feest, niet? Tip: gebruik de binnenkant van het deksel voor een persoonlijke boodschap of knip een klein kaartje en leg deze op de bodem van het doosje, of juist bovenop het geld.

Meer ideeën om het doosje te decoreren:

  • steek een takje eucalyptus of een gedroogde bloem door het touw op de bovenkant;
  • print het sjabloon niet op kraft papier, maar op een andere mooie prent;
  • beplak (ook) de buitenkant met confetti, voor een kleurig geheel;
  • omwikkel het doosje met een stukje touw en hecht deze aan het karton met een wax stempel.
 

Envelopje vol liefde
Het doosje kun je sluiten met een sticker of een stuk touw. Ik koos voor het laatste en strikte er een papieren label aan. De stempel van het envelopje komt uit de nieuwste collectie van Studio Maas. Deze collectie omvat acht verschillende houten stempels binnen het thema trouwen. Onwijs leuk om de uitnodigingen en bedankkaartjes mee op te fleuren wanneer je zelf de bruid of bruidegom bent, of om te gebruiken bij post of het inpakken van cadeautjes. Het maakt de (vaak) gedrukte kaartjes net iets persoonlijker.


Disclaimer: deze blog betreft een samenwerking.

You Might Also Like

1 reacties

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.