Review: low budget alfabet stempels van Action

juli 30, 2018


Voordelig zijn ze zeker, met een prijs van € 1,65 voor een setje van 26 stempels. Via Instagram Stories vroeg ik vorige week met een poll of er interesse bestaat in een review van de alfabet stempels van budgetgigant Action. Het merendeel stemde op ja, dus hierbij mijn bevindingen van deze low budget rubberstempels.


Hoe zit het ook alweer?
Action verkoopt op dit moment drie soorten setjes, waaronder de twee fonts hierboven. Het derde setje bestaat uit cijfers en leestekens, deze heb ik voor nu laten liggen. In ieder setje vind je behalve de stempels twee inktkussens in de kleuren zwart en rood.


In de winkel was het door de verpakking niet te beoordelen van welke kwaliteit de stempels precies zijn. Thuis pakte ik het doosje uit en stuitte op stempels gemaakt van zwart en glad rubber. Geen bonuspunten, want bij zwart rubber is het lastig te zien of er voldoende inkt aan de stempel zit om tot een mooie afdruk te komen. Ook is het niet zichtbaar in hoeverre de inkt hecht aan het oppervlak om de stempel heen.

Vergelijking met HEMA
Bij reacties op de poll op Instagram werd een aantal keer gerefereerd aan de alfabet stempels die HEMA eerder in het assortiment had. Deze stempels waren wel gemaakt van blank rubber, iets wat altijd mijn voorkeur heeft. De snede van de stempels was echter niet diep genoeg, waardoor je de randjes al gauw mee stempelde. Is dit ook het geval bij de stempels van Action?


Smeerboel
Bij een eerste test viel het me direct op hoe nat de bijgeleverde inktkussens zijn. Mocht je dit setje stempels aanschaffen, gooi het inktkussen direct weg. Met deze kwaliteit maak je beslist geen mooie afdrukken, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Een kliederwerkje, meer kon ik er niet van maken.

Om tot een goede review te komen heb ik de stempels ook getest met inkt van VersaMagic.


Zoals je op bovenstaande foto ziet, geeft dit al een heel ander effect. Nog ben ik van mening dat de inkt matig hecht aan dit rubber, maar de afdruk is vele malen beter dan bij gebruik van het bijgeleverde stempelkussen. Ongewenste randjes om de afdruk kun je met deze stempels dus zeker vermijden, mits je de tijd neemt om de stempel met enige tact op het papier te plaatsen en kiest voor inkt van hogere kwaliteit.

Kopen of niet?
Alles op een rijtje, is deze stempelset een goede keuze? Ik ben zelf niet heel enthousiast, met name door de kwaliteit van het rubber dat gebruikt is. Het kost enige moeite om tot een goede afdruk te komen. Wel is het zo dat de afdruk in combinatie met een goed inktkussen beter is dan de afdrukken die de alfabet stempels van HEMA produceerden, dat vind ik een pluspunt. Denk je de letter stempels niet vaak te gebruiken, dan heb je aan deze low budget set een redelijke koop (mits in combinatie met een inktkussen van bijvoorbeeld VersaMagic). Ben je een veelgebruiker, laat deze set dan vooral aan je voorbijgaan. Het gebruiksgemak laat door de matige kwaliteit te wensen over. Een mager zesje voor deze stempels.

In deze review heb ik slechts één font gebruikt om te testen. Het andere font zie je terug op de eerste foto. Deze stempels zijn van dezelfde kwaliteit als de set die ik in deze blog bespreek.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Bedankt voor je review Ingrid! Jammer dat de stempelinkt van Action, maar ook van Hema zo waardeloos is. In dit geval is goedkoop duurkoop, ook voor wat betreft de stempels! Je plaatjes zijn daarentegen mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow wat een verschil zeg als je een ander inktkussen gebruikt! Jammer wel dat de de kwaliteit van het product zelf niet op en top is. Dank voor deze eerlijke review!

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.