Om mee te sturen in snailmail: bloemzaadjes

mei 08, 2018


Snailmail bevat behalve een fijne brief in een gedecoreerde envelop vaak enkele cadeautjes. Er valt van alles te bedenken wat je mee kunt sturen. Zelf word ik heel blij wanneer ik bloemzaadjes uit de envelop mag halen. Helemaal wanneer het zaadjes zijn uit eigen tuin, voorzien van een persoonlijk verhaal. 

In een eerdere blog schreef ik al over de grote tuin van mijn ouders en de zaadjes die ik daar in het najaar verzamel. Ik bewaar ze in glazen potjes en af en toe haal ik er wat zaadjes uit, om mee te sturen met een brief. Zo zijn er potjes met bloemzaad van de akelei en cosmea, maar ook zaadjes van eetbare planten, zoals bieslook. Andersom kreeg ik al zaadjes voor een Mexicaanse zonnebloem, basilicum, papaver en een mix van diverse bloemzaden waar bijen op afkomen. Ik vind het groeiproces van zo'n plantje enorm boeiend, hoe het zich weet te ontwikkelen van dor zaadje tot fiere plant. Wat een beetje tijd en liefde al niet doet.


Hergebruik van verpakkingsmateriaal
Omdat er eerdaags weer enkele enveloppen op de post gaan, haalde ik de voorraad zaden tevoorschijn. Een hele mijlpaal, want afgelopen maanden ging er amper post de deur uit vanwege een burn-out. Het gaat sinds een week of drie iets beter met me en dat heeft een goede invloed op mijn creativiteit. Voor de verpakking gebruikte ik een restje kraft papier dat diende als opvulling in een pakketje van een internetbestelling. Zo zie je weer, snailmail hoeft geen dure hobby te zijn. Met hulp van een enveloppenmal vouwde ik er kleine zakjes van. Ik houd zelf erg van minimalisme en heb het papier niet gedecoreerd, maar je zou het bijvoorbeeld kunnen voorzien van een patroon met stempels of handgetekende figuren.

Stempel van Studio Maas
De achterzijde van het zakje sloot ik met een reepje washi tape, wat ook direct kleur brengt in het geheel. Aan de voorzijde zie je een afdruk van een stempel uit de collectie van Studio Maas. Deze stempel kocht ik verleden weekend op de Swan Market in Antwerpen (mijn eerste reisje sinds de burn-out, het gaat echt de goede kant op). De combinatie van kraft papier en witte inkt is wat mij betreft een schot in de roos.


Om het label te bevestigen gebruikte ik in eerste instantie een nietmachine, maar een gekleurde paperclip doet het ook erg leuk. Ik vond de mix van zwarte en gele clips eens in de kringloopwinkel. 

Voor de volledigheid enkele tips naar verkooppunten. Om te beginnen met de houten enveloppenmal, hiermee kun je vier formaten zakjes vouwen, de mal is o.a. verkrijgbaar bij Meer Leuks. De houten plakbandhouder die je op de foto's ziet bestelde ik bij kunstspeciaalzaak De Kwast. De stempel waar ik mijn hart aan verloor op de Swan Market kun je online verkrijgen in de webshop van Studio Maas.

>> Mocht je het naar aanleiding van deze blog een leuk idee vinden om zaadjes uit te wisselen via de post, stuur me gerust een mailtje: ingrid@365milestoparis.nl.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Heel fijn om te lezen dat je je weer wat beter voelt. Je pakketjes met bloemzaadjes zien er heel leuk uit! Wat een mooi idee om zaadjes te ruilen. Ik stuur je een mailtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je maakt er weer wat moois van! Ik heb zaadjes voor een eenjarige klimplant die goed groeit en bloeit in de middagzon op hebt westen. Je adres heb ik en kijk maar of jij post stuurt. Geen verplichtingen X

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 28 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.