Niet plakken maar smakken

februari 14, 2018


Een actie naar mijn hart, en ik denk naar die van vele postliefhebbers. Al voor het derde jaar organiseert Post NL rond Valentijnsdag de actie 'Niet plakken maar smakken'. Een dag waarop de liefde spreekt en een kus op de rechterbovenhoek van een kaart of envelop volstaat als postzegel. Natuurlijk kon ik deze actie niet aan me voorbij laten gaan. Er gingen zeven kaartjes de deur uit, naar mijn vaste postmaatjes. De kaartjes, enveloppen en zegels maakte ik zelf met stempels, waterverf en hergebruik van papier uit Flow Magazine.


Romantisch roze
Kennen jullie de roze pagina's die sinds enige tijd onderdeel zijn van Flow? Het is bijna aaibaar papier, zo zacht zijn de bladzijden. Ik twijfelde even of de velletjes niet te dun zouden zijn om enveloppen van te vouwen, maar dat ging uitstekend. Voor het vouwen van enveloppen gebruik ik een zelfgemaakte mal van karton. Deze maak je simpel zelf door een envelop of cadeauzakje uiteen te halen en deze om te trekken op karton.

Postzegels
Ik ben groot fan van de handgemaakte stempels van Studio Maas. Dit merk is eigendom van de Rotterdamse Maartje. Op Instagram liet ik al eens werk van haar zien. In de herfst kocht ik, om kaartjes te maken voor de Instaswap, een stempel in de vorm van een postzegel. Wat een leuk design! Ook voor de liefdespost kwam de stempel goed van pas. Ondanks dat een postzegel overbodig is, vind ik de afdruk een leuk extraatje geven aan de envelop. Ik stempelde met witte inkt van VersaCraft op kraftpapier (goedkoop verkrijgbaar bij Wibra). Met een kartelschaar knipte ik het bekende randje van de postzegel in het papier.

Kliederen met verf en inkt
Met waterverf kun je veel leuke dingen, ik gebruik het echter veel te weinig. Voor de kaartjes leek het me een leuk idee om een achtergrond van waterverf te combineren met een gestempelde tekst. Als basis gebruikte ik de correspondentiekaarten van HEMA (50 stuks voor 2 euro). Ik maakte verschillende ontwerpen, door met een kwast strepen te trekken of juist te spatten. Na het drogen stempelde ik de tekst 'wat ben je leuk' op de kaarten. Dit deed ik met clear stempels van HEMA. De zwarte inkt is eveneens van VersaCraft.


Kus erop!
Het adreslabel is onder de vaste lezers inmiddels een bekende. De stempel van Dreamkey Design op een zelfklevend etiket. Voor de naam en het adres maak ik gebruik van de typemachine. Het kussen van de envelop blijkt nog wat vaardigheid te vereisen. Vonden jullie het ook zo lastig tot een mooie afdruk te komen? Oefening baart kunst! Zeg Post NL, zullen we alvast afspreken voor volgend jaar? <3

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ziet er leuk uit! Je postmaatjes zijn er ongetwijfeld erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het blijft een super leuke actie! Ik heb dit jaar drie kaartjes gestuurd, wilde er eerst meer doen maar er speelt op dit moment van alles dat mijn hoofd er niet naar stond. Soms heb je dat. Ik heb zelf vier kaartjes gekregen. Super leuk en een grote verassing daar ik geen echte penmaatjes heb. Extra leuk dus :)

  Grappig ook dat je het papier aaibaar vind uit de Flow. Ik vind dat ook altijd dat het zo zacht is! Het is fijner om te voelen dan dat harde karton ^^

  Groetjes, Luna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond je verrassing in de brievenbus zo lief en mooi, dank je wel! Ik heb niets met de Valentijnsactie van PostNL gedaan. De afgelopen tijd verstuurde ik al veel post en ik wil niet dat de ontvangers zich bezwaard gaan voelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 28 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.