Maak kennis met de verrassingssets van Cardcetera

december 29, 2017


Ik was direct enthousiast toen Astrid, eigenaresse van webshop Cardcetera, mij vertelde over haar plan om verrassingssets op te nemen in het assortiment. Een leuke manier om kennis te maken met nieuwe merken. Het aanbod (ansicht)kaarten is enorm, alleen al in de webshop van Astrid zijn bijna 1500 verschillende exemplaren te vinden. Best lastig om dan een keuze te maken. Een verrassingsset is een fijne manier om kennis te maken met nieuwe producten, maar ook leuk om cadeau te geven aan een (pen)vriendin.


Ontstaan
Astrid laat zich bij het samenstellen inspireren door kaarten die ze voorbij ziet komen in bestellingen: "Sommige mensen bestellen bijvoorbeeld veel theekaarten ineens, of veel kaarten die met boeken en lezen te maken hebben. Ik wil daar graag iets extra’s in aanbieden – bij thee kun je dan denken aan een theezakje, bij boeken en lezen aan een boekenlegger. Zodat als je dit pakket bestelt je echt een leuke verrassing krijgt – door de kaarten, maar dus ook door een onverwacht extraatje."


Altijd een verrassing
Om het idee in de praktijk te ervaren kreeg ik een verrassingsset in het thema thee opgestuurd. Uit de kartonnen envelop haalde ik een stapeltje met heel diverse kaarten, zowel fotokaarten als kaarten met illustraties. Omdat het ondoenlijk is alle kaarten te laten zien heb ik een selectie gemaakt, zodat je op de foto's kunt zien hoe divers het aanbod kan zijn. Geen set is namelijk hetzelfde, daar zit juist de verrassing in.


Kennismaken met nieuwe merken
De diversiteit geeft echter wel goed weer wat Astrid wil bereiken met dit nieuwe aanbod. Voor mij zaten in deze set heel wat nieuwe merken, waaronder de illustraties van Lotte van Dijck (op bovenstaande foto). Onder de naam 'De Verderkijker' tekent zij poppetjes op foto's. Het levert grappige en soms surrealistische situaties op. Dit is precies een kennismaking waarvan ik denk, daar wil ik meer van zien.


Op de Franse toer
Een ander merk in de set is Nouvelles Images, een Franse uitgever. Deze kaart is onderdeel van de Atelier-collectie, een soort fotocollage binnen één thema en voorzien van benamingen in het Frans en Engels. Ik had ze online al eens eerder voorbij zien komen, erg leuk om er nu een in handen te mogen hebben. Ik begrijp de populariteit van dit soort kaarten, je blijft kijken en ontdekken.


Tot slot wil ik ook het eigen merk van Cardcetera noemen. Fotokaarten die voor mij precies het gevoel van gezelligheid benadrukken, samen een kop thee drinken. Het sluit mooi aan bij de kracht van post. 

Meer thema's in 2018
Wat mij betreft zijn de verrassingssets een aanrader. Ik vond het idee vooraf al ontzettend leuk, maar de uitwerking is net zo sprankelend. Bij het uitpakken voel ik de liefde voor kaarten, met aandacht voor diverse ontwerpers. Mochten de thema's 'thee' of 'boeken en lezen' je nu niet helemaal liggen, de komende maanden zullen er diverse verrassingssets bijkomen. Zeker iets om in de gaten te houden in het nieuwe jaar.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik vind dat een goed idee, verrassingssets in een thema. Ik heb al snel last van keuzestress bij een groot aanbod. De eerste kaart vind ik ook prachtig Ingrid!
    Fijn dat je weer zo'n mooi blogbericht hebt gemaakt, X

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 28 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.