Mijn kringloopgeluk van deze vakantie

september 11, 2017


Daar ben ik weer! De zomervakantie is definitief ten einde en dat maakt dat ik het wekelijkse bloggen weer oppak. Hebben jullie een fijne vakantie achter de rug? De bezoekjes aan de kringloop gingen hier uiteraard gewoon door. In deze blog mijn meest recente vondsten, zoals jullie gewend zijn.

Luchtpost
Vorige week bezocht ik samen met mijn mams een kringloopwinkel in een klein dorpje (vaak zijn dat de leukste, want veel vintage en kleine prijzen). Op de afdeling met kantoorartikelen drukte mijn mams me plots een verpakking in handen. Jawel, een set luchtpostenveloppen en briefpapier. Top! Dat is het handige wanneer je met iemand anders gaat winkelen hè, van elkaar weten wat je zoekt.


Verliefd op de kleur
Dit bolletje wol nam ik mee vanwege de kleur, ik ben gek op okergeel. Overal komt die kleur terug, of dat nu in creatieve uitspattingen is of in huis. Op Instagram liet ik dit bolletje al passeren, daarbij schreef ik ook dat ik eigenlijk niet zo'n held ben als het aankomt op breien of haken. 

Ik bladerde thuis wat in het boek Kringloopgeluk, van Ingrid van Willenswaard (van de blog Ingthings). Daar vond ik een DIY voor een gehaakte slinger, op de foto zie je de betreffende bladzijde. Een mooie zelfmaker om binnenkort uit te proberen met het mooie bolletje wol. Slingers heb je immers nooit genoeg.


Ouderwetse techniek
In een kringloopwinkel in een ander klein dorpje vond ik deze kroontjespen, compleet met nib en houder. Mijn brieven schrijf ik het liefst met vulpen, maar het idee van ouderwets experimenteren met pen en een flesje inkt stond me direct aan. De punt is behoorlijk dun, maar oh wat is dit een leuke techniek. De laatste keer dat ik met een kroontjespen werkte was in de brugklas bij het vak tekenen, 15 jaar geleden!


Schoolstempel
Als laatste wil ik jullie deze stempel laten zien. Misschien ken je 'm wel uit je eigen schooltijd of uit tweedehands winkels. Ik heb ze al vaker langs zien komen in bepaalde winkels, maar vaak waren ze flink aan de prijs, beschadigd of ging het om provincies waar ik eigenlijk niets mee heb. Afgelopen week had ik meer geluk. In de doos vond ik de stempel van de provincie Overijssel, waar ik woon. Eerst kon ik geen prijsje vinden, maar onderop de doos plakte een klein stickertje: € 1,50. Een koopje, dat zul je begrijpen. 

Ik heb de stempel nog niet kunnen testen, dat hoop ik aankomende week te doen. De stempel heeft een behoorlijke afmeting, circa 13 bij 16 cm. Groter dan een ansichtkaart, maar vast en zeker goed te gebruiken bij het maken van post. Jullie zien de afdruk binnenkort vast voorbijkomen in een nieuwe blog.

>> Wat is jouw meest recente kringloopvondst?

You Might Also Like

3 reacties

 1. Mooi die stempel! Ik heb er ook een aantal! Zoek nog steeds naar een groot stempelkussen.... ze zijn erg duur dus ben op zoek naar een alternatief... misschien heb jij de oplossing....


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Inktkussens zijn inderdaad aan de prijs, zeker op dat formaat. Ik gebruik zelf altijd een dew drop (druppelvorm) van Versa Magic, waarmee ik de stempel stapsgewijs van inkt voorzie, maar dat is met dit formaat niet de meest ideale optie. Ik laat het je weten wanneer ik een goed en betaalbaar alternatief heb gevonden.

   Verwijderen
 2. Top, dank je wel! Zelf had ik al eens gedacht aan een ouderwetse prikmat en daar inkt op... maar of dat werkt? Mooi, inspirerend blog overigens!

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 28 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.