ABC Snailmail: dit is de F van Flora

maart 30, 2017


Begin deze maand toonde ik in een blog de basis voor een insteekmapje van papier. Toen liet ik enkel het geraamte zien en beloofde ik het eindresultaat in een latere blog te verwerken. Inmiddels heb ik dit mapje omgevormd tot een snailmail. Eentje met een thema, namelijk de F van Flora voor een ABC snailmailproject.


Hoe de basis van het mapje er precies uitziet heb je kunnen zien in de voorgaande blog. In deze blog laat ik zien wat ik ervan heb gemaakt. Bij het beplakken heb ik gebruik gemaakt van kraft papier en een patroon, zoals te zien op bovenstaande foto. Het papier met patroon heb ik zelf geprint. 

Digitale patronen
Ik gaf het al eerder als tip in een blog: specifiek knutselpapier kun je heel gemakkelijk zelf fabriceren. Pinterest staat bijvoorbeeld bol van mooie patronen in hoge resolutie. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het auteursrecht van deze ontwerpen bij de makers ligt. Je mag de patronen wel gebruiken om mee te knutselen, je mag het eindresultaat echter niet verkopen.


De restjes papier die overbleven na het beplakken van het mapje gebruikte ik om het schrijfpapier voor de brief mee te versieren. Fijn, want zo hoef je minder weg te gooien. Ook is het natuurlijk leuk om zowel papier als omslag qua stijl op elkaar te laten aansluiten. Voor het schrijfpapier gebruik ik gelinieerd papier uit een notitieboek, niets bijzonders. Met een beetje creativiteit hoef je beslist geen knutselkast vol papierwaren te bezitten, het fabriceren van mooie poststukken kan heel simpel zijn.


Tweedehands postzegels
In de eerste blog waarin ik uitlegde hoe je dit mapje maakt liet ik al zien dat ik een insteekvakje had gemaakt. Ideaal om enkele goodies in te verbergen. Omdat het mapje nog wel dicht moet kunnen koos ik voor enkele vintage papierwaren, passend bij het thema. De onafgeweekte postzegels kun je nog weleens verkrijgen bij de betere kantoorhandel, of bij gespecialiseerde webshops voor verzamelaars.


DIY bloemzaadjes
In de linkerflap van het mapje maakte ik een extra inschuifmapje. Dit doe je heel gemakkelijk door een driekhoek van papier in een hoek te plakken. De binnenste zijde laat je open, waardoor je er iets achter kunt steken. In dit geval een zakje thee en een zakje bloemzaadjes uit eigen tuin. De bloemzaadjes verpakte ik in een zakje van pergamijn, doorschijnend papier. Deze zakjes kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken met patroonpapier. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertel ik jullie graag in een latere blog.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Zo mooi gedaan! Waar precies tover jij die oude postzegels vandaan? Heb je een link van zo'n site bijvoorbeeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er supermooi uit! Ik hou van bloemige patroontjes <3

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 28 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.

Blogarchief