Hallo! Ik was er even tussenuit...

augustus 29, 2015


Donderdag een blogje gemist? Dat kan kloppen. Ik ging last minute een paar dagen weg, naar Antwerpen. Ik ben zo dol op die stad! Mijn tijd bracht ik voornamelijk door in 't Zuid. Een trendy wijk waar je je gemakkelijk tussen de locals begeeft. Genoeg toeristen die het Zuid weten te vinden, maar zeker niet zo massaal als op de pleinen in de oude binnenstad. 

Wat heeft zo'n wijk dan te bieden? Veel, heel veel! Eigenlijk voor elk wat wils, van eetgelegenheden en gezellige koffietentjes tot kleine winkeltjes en speciaalzaken. De wijk is een mix van oud en nieuw. Je vindt er de meest prachtige gebouwen. Reden genoeg om een fiets te huren en een paar uur op verkenning te gaan. Zeker doen! Zes tips voor wanneer je in 't Zuid bent: 

TIP 1: WASBAR
Over deze wasserette annex koffietent is al veel geschreven. Een must om te bezoeken? Ja, absoluut! Waarom dan wel? WASBAR is gelegen aan een kruispunt waar verschillende straten samenkomen. Genoeg om naar te kijken vanuit je stoel, of je nu binnen of buiten zit. Neem vooral ook een kijkje binnen. Je gaat de inrichting leuk vinden, zeker wanneer je een liefhebber bent van kringloopgeluk.


Zie hoe gezellig, met de lampjes tussen de gevel en de bomen. Ik had eigenlijk zo'n toffe gele stoel van het terras achterop mijn fiets willen zetten, om mee terug te nemen naar Nederland. Leuk zijn ze!


Wasmachines in overvloed, maar ook zonder vuile was ben je hier van harte welkom. Zien jullie wat ik bedoel met kringloopgeluk? Oude lampen, leren stoelen die zo uit de kamer van je opa kunnen komen, houten stoeltjes in een frisse mintkleur. Iedere wasmachine is voorzien van een naam, geinige details.


Dit behoeft geen verdere uitleg. Ik denk dat het volkomen duidelijk is waarom WASBAR door jan en alleman is uitgeroepen tot hotspot. In het weekend kun je er terecht voor een ontbijtbuffet, met glaasje cava. Klinkt goed! Dat moet ik bij het eerstvolgende weekendbezoek maar eens proberen ;-)


Voor nu volstond een cappuccino. Je gaat WASBAR vinden aan de Graaf van Egmontstraat 5.


TIP 2: Prinses op de erwt
Pak niet direct je fiets na je bezoek aan WASBAR. De buren zijn namelijk ook een bezoekje waard! Naast WASBAR vindt je Prinses op de erwt (Graaf van Egmontstraat 1). Een kleurrijke winkel vol woonaccessoires, dames- en kinderkleding, speelgoed, stationery en gadgets die het goed doen als cadeautje.


Enkele voorbeelden van het assortiment: paperclips in de vorm van een uil, snorretje, zebra of giraffe.


Allerlei notitieboekjes, plakboeken, doeboeken en cadeautjes voor (aanstaande) ouders.


Naast de kassa vindt je drie rekken bomvol kaarten. Een heel divers aanbod. Als postliefhebber ga je hier zeker iets kunnen vinden wat je aanspreekt.


Er is zoveel leuks te vinden in de kasten. Deze kleine doosjes bevatten pleisters. Ook als je ouder bent dan 10 jaar is het legaal deze op je wonden te plakken. Staat toch veel leuker dan zo'n saaie bruine!


In een van de kasten zag ik deze boeken liggen. Mooi concept voor wanneer je wat vaker stil wilt staan bij de positieve dingen in het leven van alledag. Hoe werkt het? Het boekje is vormgegeven als een weekagenda. Je hebt ruimte om vijf jaar lang iedere dag iets op te schrijven over je dag. Een soort dagboek, maar dan kleiner. Het lijkt me een mooi en tevens waardevol project.


TIP 3: Amandine aan de Nationalestraat 47
Meer richting het centrum vindt je de Nationalestraat. Hier ga je heel veel winkels vinden. Een daarvan is Amandine. Een winkel gespecialiseerd in woonaccessoires en papierwaren als kaartjes en posters. 


TIP 4: Sissy-Boy Homeland aan de Nationalestraat 36
Schuin aan de overkant vindt je Sissy-Boy. Aan de Meir is ook een filiaal te vinden, die aan de Nationalestraat is echter meer gespecialiseerd in de afdeling Homeland.


TIP 5: Stripmuur in de Kloosterstraat
Neem vooral de tijd om door de stad te fietsen en kijk goed rond. Er is zoveel om te ontdekken! Deze muurschildering (een strip van Nero door Marc Sleen) is te vinden in de Kloosterstraat. Antwerpen kent echter tal van deze muren. Een overzicht is te vinden op de website stripmuren.be


TIP 6: Waan je in Parijs aan de Leopold de Waelplaats
Doe mij maar een appartementje in dit gebouw. Zo mooi! Het doet me denken aan de gebouwen in Parijs. Dit is zo'n typisch voorbeeld van de oude elementen die je in 't Zuid gaat vinden. Het staat er vol met waanzinnige architectuur. Deze hier is gelegen aan de Leopold de Waelplaats. Aan de overkant van de straat ligt het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Een al even zo imposant gebouw. Wegens renovatiewerken is het museum tot 2018 gesloten. De buitenkant is er echter niet minder om. Zeker even langsrijden, als je er toch bent.

Het uitzicht op de kopfoto van deze blog ga je overigens niet in 't Zuid vinden. Ik maakte de foto in het Museum Aan de Stroom (MAS). Te vinden in het noorden van de stad (Hanzestedenplaats 1).

Fijn weekend en tot maandag!

You Might Also Like

3 reacties

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.

Blogarchief