Kringloop shoppen in Twente

juni 21, 2014


Jullie weten inmiddels wel dat ik op een vrij moment graag even de kringloopwinkel in mag duiken, op zoek naar bijzondere (vintage) spulletjes. De hoogste tijd om mijn adresjes eens te delen. Waar in Twente vind je de beste kringloopwinkels?

Het Goed
Kringlooporganisatie Het Goed kent meerdere filialen door het land heen, zo ook in Hengelo en Enschede. De winkels van Het Goed zijn ook direct één van de de duurdere kringloopwinkels in de regio. Je kunt hier terecht voor onder meer kleding, meubels, boeken, speelgoed, witgoed en antiek. De organisatie is best selectief bij de inname van donaties en dat zie je terug in de winkel. Zo worden alle ingebrachte kledingstukken vooraf nagekeken op beschadigingen en indien goedgekeurd ook nog eens gewassen. Pas daarna komen ze in de winkel te hangen. Op zich een fijne garantie, maar dat drijft de prijs ook flink op. Het zal hier geen eenmalig toeval zijn dat je artikelen tegenkomt waarvan het bedrag op het prijskaartje dicht bij de nieuwprijs komt (of soms zelfs er over gaat). Van de drie kringlooporganisaties hier in de regio bezoek ik Het Goed het minst. Niet dat je er niets leuks zou kunnen vinden, maar veel scoren voor een klein prijsje gaat hier zeker niet op. 

Wel fijn: wat je koopt is gegarandeerd schoon en heel. Deze kringloopwinkel is gespecialiseerd in moderne artikelen. Ben je dus op zoek naar een tweedehands goed uitziend artikel dan ben je hier aan het juiste adres.

Minpunten: de prijzen liggen over het algemeen wat hoger dan bij de andere kringloopwinkels in de regio. Ook is er weinig aanbod in vintage artikelen.

Waar moet je zijn? De winkel in Hengelo is gelegen aan de Hamerstraat 21. De winkel in Enschede vind je aan de Lonnekerbrugstraat 99.

Wawollie
Een kringlooporganisatie met een echte Twentse naam. Wawollie staat gelijk aan het Nederlandse 'wat wil je'. In dit geval veel voor weinig. Ook deze organisatie kent meerdere filialen in Twente, namelijk in Goor, Haaksbergen en Almelo. Met de laatste twee heb ik geen ervaring, met de eerste des te meer. De Wawollie winkel in Goor is mijn absolute favoriet als het aankomt op kringloop shoppen. De eerste keer dat ik deze winkel bezocht keek ik mijn ogen uit. Gelegen in een grote loods vind je duizenden artikelen, waaronder behoorlijk wat vintage spullen. Noem het de uitvalsbasis van alle afgedankte spullen die van stoffige zoldertjes komen. Goud voor de liefhebbers. Om dit goud te vinden moet je soms wel even de tijd nemen, hier en daar eens door bakken en kasten gaan. De winkel is groot opgezet en neemt, anders dan Het Goed, vrijwel alle donaties aan. Ook komt de opbrengst ten goede aan doelen die zich inzetten tegen dierenleed. Een dik pluspunt! Daar voel ik me zoveel beter bij dan bij de werkwijze van vele commerciële kringloopwinkels. Zoals ik al zei is dit zo'n typische kringloopwinkel waar je je tassen vol kan laden voor een klein prijsje. De prijzen zijn meer dan vriendelijk en dat maakt het kringloop shoppen nog veel plezieriger. Stiekem blijven we als Nederlanders natuurlijk enorm trots wanneer we een geweldig artikel voor een klein prijsje hebben weten te scoren.

Misschien iets minder: de artikelen worden niet allemaal schoongemaakt voor ze de winkel in gaan, iets om rekening mee te houden. Bijkomend voordeel is wel dat de cijfers op de prijsstickers daardoor laag kunnen blijven.

Absoluut top: Wawollie heeft over het algemeen een groot aanbod aan vintage artikelen en met je aankopen en de donatie van spullen steun je ook nog eens een goed doel. Behalve voor tweedehands artikelen kan je hier ook terecht voor producten van de Vegetarische Slager. Interessant voor de lezers die zich in het midden van ons land bevinden: Wawollie opent 31 augustus aanstaande een vestiging in Utrecht. De opbrengst gaat uiteraard naar hetzelfde goede doel. 

In Goor vind je Wawollie aan de Haaksbergerweg 31. De winkel in Almelo ligt aan de Plesmanweg 1. De winkel in Haaksbergen vind je aan de Albert Cuyplaan 4.
Openingstijden vind je op de website: wawolliekringloop.nl

Update (23 juni): De winkel in Almelo is tot nader bericht gesloten.

De Beurs
Kringloopbedrijf De Beurs kent filialen in Oldenzaal, Denekamp, Tubbergen, Losser en Almelo. Ik ben vooral bekend met de winkel in Oldenzaal. Zowel het aanbod als de prijzen zijn een mix van die van Het Goed en Wawollie. De Beurs zit daar zo'n beetje tussenin. De vestiging in Oldenzaal is vooral gespecialiseerd in kleding, huisraad, boeken, speelgoed en elektronica. Zo nu en dan duiken hier nog wel eens leuke vintage spullen op, maar die zijn ook gelijk wat hoger geprijsd. Vooral de volle boekenkasten zijn in deze winkel een pluspunt, keurig op genre en auteur gerangschikt. Ook leuk: je hebt hier de mogelijkheid meubels te laten zandstralen, voor een heel andere look.

Pluspunten: iedere woensdag nieuwe aanvoer van kleding in de winkels in Oldenzaal, Denekamp en Tubbergen. De winkel in Oldenzaal bestaat uit twee etages en bezit sinds pakweg een jaar ook over een lift, handig voor rolstoelgebruikers of ouders die met een kinderwagen op pad zijn.

Wat is er dan minder fijn aan De Beurs? Ik zou hier kunnen zeggen dat de prijzen her en der iets vriendelijker mogen, maar over het algemeen is dit een heel gemiddelde kringloopwinkel.

In Oldenzaal vind je De Beurs op het terrein van het afvalbrengpunt, aan de Lübeckstraat 32. Kijk voor adressen van de overige winkels en openingstijden op kringloopbedrijfdebeurs.nl.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Oh wat een fijne adresjes! Ik ken van bovenstaande alleen het goed in Enschede, de rest ga ik zeker nog eens een bezoekje brengen. In Enschede zit sinds een jaar aan de Emmastraat ook nog een kringloop winkel, en aan het Poolman zit sinds kort het "Oude leven", maar ben beide nog niet geweest. Dus misschien als je weer een keer in Enschede bent een bezoekje waard? Je post lag trouwens net op de mat toen ik thuiskwam! Ga zo een kopje thee zetten en eindelijk eens op de bank zitten met je envelop, ziet er al superleuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je de post goed ontvangen hebt! Hopelijk vond je de inhoud net zo leuk als de envelop, haha. Je had in elk geval voldoende leesvoer :-)

   De twee winkels die je noemde ken ik nog niet. Ik heb ze direct op mijn lijstje gezet. Leuk om binnenkort eens te bezoeken. Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Wassen van kleding bij het goed?

  BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Mijn foto
Hoi, mijn naam is Ingrid. Ik ben 28 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer in de media- en communicatiebranche. In mijn vrije tijd struin ik graag de kringloopwinkels in de omgeving af en ben ik creatief met papier en post. Op 365 Miles to Paris schrijf ik met plezier over onderwerpen als snailmail, kringloopgeluk, creatieve DIY's en inspiratie voor in de keuken en het interieur.

Blogarchief